Περιστέρι Nicobar

Πρόκειται για ένα μεγάλο περιστέρι, μήκους 40 cm. Το κεφάλι είναι γκρίζο, όπως το φτέρωμα του άνω λαιμού, το οποίο μετατρέπεται σε πράσινο και χαλκό αγκίστρι προς το στήθος. Το στήθος και τα υπολείμματα είναι σκούρο γκρι. Η ουρά είναι πολύ κοντή και καθαρή λευκή. Το υπόλοιπο φτέρωμα του είναι μεταλλικό πράσινο. Το δημητριακό του σκοτεινού χαρτονομίσματος σχηματίζει ένα μικρό μαυρισμένο κουμπί τα δυνατά πόδια και τα πόδια είναι βαρετά κόκκινα. Τα ιρίδια είναι σκοτεινά.

Η εικόνα του περιστεριού Nicobar έχει λάβει άδεια βάσει του Creative Commons Απόδοση .
Πρωτότυπη πηγή: http://www.birdphotos.com
Συντάκτης: Τομφρίντελ

Το περιστέρι Nicobar έχει ταξινομηθεί ως Near Threatened (NT), πλησιάζει να προκριθεί ή είναι πιθανό να πληροί τις προϋποθέσεις για απειλούμενη κατηγορία στο εγγύς μέλλον.



Το περιστέρι Nicobar, Caloenas nicobarica, είναι ένα περιστέρι που βρίσκεται σε μικρά νησιά και σε παράκτιες περιοχές από τα νησιά Nicobar, ανατολικά μέσω του αρχιπελάγους της Μαλαισίας, στους Σολομώντες και το Παλάου. Είναι το μόνο ζωντανό μέλος του γένους Caloenas. Πρόκειται για ένα μεγάλο περιστέρι, μήκους 40 cm. Το κεφάλι είναι γκρίζο, όπως το φτέρωμα του άνω λαιμού, το οποίο μετατρέπεται σε πράσινο και χαλκό αγκίστρι προς το στήθος. Το στήθος και τα υπολείμματα είναι σκούρο γκρι. Η ουρά είναι πολύ κοντή και καθαρή λευκή. Περισσότερο



Το περιστέρι Nicobar είναι ένα από τα πιο όμορφα από τα πολλά είδη περιστεριών ή περιστεριών. Όπως όλα τα περιστέρια, το περιστέρι Nicobar είναι μάλλον παχύ σετ με σχετικά μικρό κεφάλι, αλλά είναι βαρύτερο από τα περισσότερα περιστέρια του ίδιου μεγέθους. Ο γενικός χρωματισμός είναι σκούρο πράσινο ιριδίζουσα, με μικρή άσπρη ουρά. Το φτέρωμα του λαιμού της οθόνης είναι πράσινο με χάλκινους και πρασινωπούς μπλε τόνους. Τα φτερά του μανδύα και τα καλύμματα των φτερών είναι μυτερά. Περισσότερο

Μερικές ειδικές προσαρμοστικές συμπεριφορές του περιστεριού Nicobar είναι το πολύ παχύ τοίχωμα μυϊκή στομάχι, η οποία είναι επενδεδυμένη με πλάκες. Αυτή η μυϊκή στομάχι τους επιτρέπει να αλέθουν μεγάλα σκληρά καρύδια που ένας άνθρωπος θα μπορούσε να ανοίξει μόνο με ένα σφυρί. Μετακινούνται σε ασφαλείς τοποθεσίες σε μεγάλα κοπάδια μεταξύ των νησιών που προέρχονται από τροφή και αναπαραγωγή (εκτρέφονται μόνο σε νησιά που δεν κατοικούνται). Κάνουν έναν ήχο σαν γουρούνια που γουρουνίζουν όταν απειλούν άλλους. Περισσότερο



Ομάδα 8 ζευγαριών περιστεριών Nicobar - εικόνα ευγενική προσφορά του Chris Estep Nicobar Pigeon Almaguer Nicobar Pigeon - εικόνα ευγενική προσφορά του Daniel Ray Almaguer. Nicobar Pigeon Εάν έχετε μια περιγραφή ή φωτογραφίες ενός Nicobar Pigeon παρακαλώ στείλτε το μέσω email στο birdsofprey1@aol.com για να συμπεριληφθεί σε αυτήν τη σελίδα σχετικά με το Nicobar Pigeon. Περισσότερο

Το περιστέρι Nicobar (Caloenas nicobarica) είναι ένα περιστέρι που είναι κάτοικος πουλί αναπαραγωγής σε μικρά ακατοίκητα νησιά στην Ινδονησία και τα νησιά Nicobar. Είναι το μόνο μέλος του γένους Caloenas. Το Nicobar Pigeon περιπλανιέται σε σμήνη από νησί σε νησί, συμπεριλαμβανομένων κατοικημένων τοποθεσιών, αναζητώντας το φαγητό του με σπόρους, φρούτα και μερικά ασπόνδυλα (δηλαδή, έντομα) και προσελκύεται σε περιοχές όπου υπάρχει διαθέσιμο σιτάρι. Σύγκριση των μιτοχονδριακών αλληλουχιών κυτοχρώματος b και 12S rRNA (Shapiro et al. Περισσότερο

Τα περιστέρια Nicobar βρίσκονται στα νησιά Nicobar και Andaman της Ινδίας, στα νησιά Σολομώντος, στο Παλάου και σε μικρότερα νησιά στα ανοικτά των ακτών της Μιανμάρ, της Ταϊλάνδης, της Μαλαισίας, της Καμπότζης, του Βιετνάμ, της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων. Αυτό το συγκεκριμένο περιστέρι Nicobar περπατούσε με βεβαιότητα κατά μήκος της ηλιόλουστης άκρης ενός παραλιακού δάσους στο εθνικό πάρκο Mu Ko Similan στα νησιά Similan της Ταϊλάνδης. Περισσότερο



Το περιστέρι Nicobar (Caloenas nicobarica) είναι ένα περιστέρι που είναι κάτοικος πουλί αναπαραγωγής σε μικρά ακατοίκητα νησιά στην Ινδονησία και τα νησιά Nicobar. Είναι το μόνο ζωντανό μέλος του γένους Caloenas. Βίντεο Nicobar Pigeon Αυτό είναι ένα μεγάλο, βαρύ περιστέρι σε μήκος 40 εκατοστά. Είναι κυρίως μεταλλικό πράσινο με πράσινο και χαλκό αγκάθια στο λαιμό. Το κεφάλι και ο άνω λαιμός, τα φτερά πτήσης και το στήθος είναι σκούρο γκρι. Περισσότερο

Το Nicobar Pigeon περιπλανιέται σε σμήνη από νησί σε νησί, συνήθως κοιμάται σε υπεράκτια νησάκια όπου δεν υπάρχουν αρπακτικά ζώα και περνάει την ημέρα σε περιοχές με καλύτερη διαθεσιμότητα τροφίμων, χωρίς να απομακρύνεται από περιοχές που κατοικούν άνθρωποι. Το φαγητό του αποτελείται από σπόρους, φρούτα και μπουμπούκια, και προσελκύεται σε περιοχές όπου υπάρχει διαθέσιμο σιτάρι. Μια πέτρα στομάχου βοηθά να αλέθουμε σκληρά είδη διατροφής. Περισσότερο

Το περιστέρι Nicobar τρέφεται στο δάπεδο του δάσους και ξοδεύει πολύ χρόνο στο έδαφος. Κινούνται σε σμήνη κατά τη διάρκεια της ημέρας και ψήνουν μαζί τη νύχτα. Η φωνή τους είναι ήχος. Όπως όλα τα περιστέρια και τα περιστέρια, αυτά τα πουλιά δεν γουλιάνε όταν πίνουν, αλλά βυθίζουν το λογαριασμό τους, πιπιλίζοντας νερό. ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Το περιστέρι Nicobar τρέφεται με σπόρους, μούρα και έντομα. Περισσότερο

Το περιστέρι Nicobar περιπλανιέται σε σμήνη από νησί σε νησί, συμπεριλαμβανομένων κατοικημένων περιοχών, αναζητώντας το φαγητό του με σπόρους, φρούτα και μερικά ασπόνδυλα και προσελκύεται σε περιοχές όπου υπάρχει διαθέσιμο σιτάρι. Πρόσφατες δοκιμές DNA (αρχές της δεκαετίας του 2000) δείχνουν ότι το Nicobar Pigeon είναι ο πιο στενός συγγενής του Dodo και του Rodrigues Solitaire. Περισσότερο

Το περιστέρι Nicobar είναι όμορφο, με γενικό χρωματισμό να είναι σκούρο πράσινο ιριδίζον, μια μικρή άσπρη ουρά, ενώ το φτέρωμα του λαιμού είναι πράσινο με χαλκού και πρασινωπό μπλε τόνους. Ο λογαριασμός είναι μαύρος, τα πόδια είναι κόκκινα και η ίριδα είναι λευκή σε ενήλικες γυναίκες, αλλά καφέ σε ενήλικες και αρσενικά. Αυτό το είδος βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ασία, ιδιαίτερα από τα νησιά Νικομπάρ της Ινδίας έως τη Νέα Γουινέα, και όσο βορειότερα από τις Φιλιππίνες. Περισσότερο

Περιγραφή Σχόλια Στατιστικά Το περιστέρι Nicobar, Caloenas nicobarica, είναι ένα περιστέρι που βρίσκεται σε μικρά νησιά και σε παράκτιες περιοχές από τα νησιά Nicobar, ανατολικά μέσω του αρχιπελάγους της Μαλαισίας, μέχρι τους Solomons και το Παλάου. Είναι το ... Διαβάστε περισσότερα Το περιστέρι Nicobar, Caloenas nicobarica, είναι ένα περιστέρι που βρίσκεται σε μικρά νησιά και σε παράκτιες περιοχές από τα νησιά Νικομπάρ, ανατολικά μέσω του αρχιπελάγους της Μαλαισίας, στους Σολομώντες και το Παλάου. Είναι το μόνο ζωντανό μέλος του γένους Caloenas. Περισσότερο

Το Nicobar Pigeon ταξιδεύει νομαδικά από νησί σε νησί κατά τη διάρκεια της ημέρας για να βρει φαγητό (σκληροί σπόροι, φρούτα, έντομα και καλαμπόκι). Τρέφονται από το έδαφος, πετούν τα φύλλα στην άκρη και σκάβουν με τον λογαριασμό τους. Αυτά τα περιστέρια ψήνονται μαζί τη νύχτα σε νησιά που δεν κατοικούνται. Το Nicobar δεν πίνει γουλιά όταν πίνει, αντίθετα είναι σαν άλλα περιστέρια και περιστέρια, βυθίζουν το λογαριασμό τους πιπιλίζοντας το νερό. Περισσότερο

* Philadelphia Zoo Nicobar Pigeon at Feeding Dish2: 10 * Προσθήκη στην ουρά Προστέθηκε στην ουρά Philadelphia Zoo Nicobar Pigeon at Feeding Dish82 viewsZooVisitorMM * African Green Pigeons1: 40 * Προσθήκη στην ουρά Προστέθηκε στην ουρά Περισσότερο

Το περιστέρι Nicobar είναι αρκετά μεγάλο πουλί, με μακριά πόδια, κοντή άσπρη ουρά και βαρύ χαρτόνι. Η στάση του είναι μάλλον σαν όρνιο, και σε αντίθεση με τα περισσότερα περιστέρια, έχει κοντό, σκληρό φτέρωμα, εκτός από το λαιμό, όπου τα φτερά είναι επιμήκη για να σχηματίσουν αμυχές που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του σώματος. Το θηλυκό είναι ελαφρώς μικρότερο από το αρσενικό, με μικρότερο δημητριακό, και το νεαρό μοιάζει με το θηλυκό, αλλά θαμπό και χωρίς τη λευκή ουρά. Περισσότερο

σκυλί μπόξερ αναμεμειγμένο με pitbull

Ένα περιστέρι Nicobar, ενώ πήρε το όνομά του από τα νησιά Nicobar, βρίσκεται επίσης ευρέως στο αρχιπέλαγος της Μαλαισίας. Αυστραλιανό πιάτο με την Ευρασία. Περισσότερο