Γιγαντιαίες παγκολίνες εικόνες και γεγονότα

Γιγαντιαίο παγκολίνιΤο Giant Pangolin (Manis gigantea) είναι το μεγαλύτερο από τα φολιδωτά anteaters ή «pangolins». Ζει στην Αφρική κατά μήκος του ισημερινού από τα δυτικά προς τα ανατολικά και η διατροφή του αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από μυρμήγκια και τερμίτες. Επειδή τρώει μόνο μυρμήγκια και τερμίτες, ο γιγάντιος παγκολίνος δεν έχει δόντια και δεν μπορεί να μασήσει. Οι κύριες απειλές του είναι η καταστροφή των οικοτόπων, η αγορά κρέατος θάμνου και η παράνομη αγορά φαρμάκων. Ο γιγαντιαίος παγκολίνος, όπως και οι άλλες παγκολίνες, είναι νυκτόβιος. Είναι ένας καλός ορειβάτης και ένας καλός εκσκαφέας με τα δυνατά νύχια του, τα οποία κυρτώνουν στα πόδια τους όταν περπατούν.

Εικόνα από mt.wiki, με άδεια GFDL



Το Giant ground pangolin, giant pangolin αναφέρεται ως Least Concern (LR / lc), με τον χαμηλότερο κίνδυνο. Δεν πληροί τις προϋποθέσεις για κατηγορία υψηλότερου κινδύνου. Ευρεία και άφθονα ταξί περιλαμβάνονται σε αυτήν την κατηγορία, στην κόκκινη λίστα απειλούμενων ειδών του IUCN



Χώρες
Αγκόλα , Μπενίν , Μπουρκίνα Φάσο , Καμερούν , Τσαντ , Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό , Κονγκό, Δημοκρατία της , Ισημερινή Γουινέα , Γκαμπόν , Γκάνα , Κενύα , Λιβερία , Νίγηρας , Νιγηρία , Ρουάντα , Σενεγάλη , Σιέρρα Λεόνε , Σουδάν και Ουγκάντα

Περισσότερα ζώα ξεκινούν με G