Gentoo Penguin

Πηγή εικόνας

οGentoo Penguinsείναι το ταχύτερο υποβρύχιο πουλί κολύμβησης, φτάνοντας ταχύτητες 36 χιλιομέτρων ανά ώρα (22,3 μίλια ανά ώρα). Το Gentoo Penguins φωλιάζει σε μεγάλες και θορυβώδεις αποικίες αναπαραγωγής δίπλα σε αμμώδεις παραλίες ή σε βότσαλα σε περισσότερες από 80 τοποθεσίες γύρω από τα νησιά Falkland. Υπάρχουν περίπου 300.000 ζευγάρια αναπαραγωγής στα νησιά.

οGentoo Penguinαναγνωρίζεται εύκολα από την ευρεία λευκή λωρίδα που διασχίζει τις κορυφές των κεφαλιών τους από το ένα μάτι στο άλλο. Οι Gentoo Penguins έχουν ένα πολύ φωτεινό πορτοκαλί ράμφος. Οι νεοσσοί έχουν γκρι πλάτη με λευκά μέτωπα. Οι ενήλικες πιγκουίνοι Gentoo φτάνουν σε ύψος 75 έως 90 εκατοστά. Οι πιγκουίνοι Gentoo είναι τα μεγαλύτερα μέλη της οικογένειας με άκαμπτη ουρά.





Τα αρσενικά έχουν μέγιστο βάρος περίπου 8 κιλά λίγο πριν την τήξη και ένα ελάχιστο βάρος περίπου 5,5 κιλά λίγο πριν από την τήξη. Για τις γυναίκες, το μέγιστο βάρος είναι 7,5 κιλά λίγο πριν το λιώσει, ωστόσο, το βάρος τους πέφτει κάτω από 5 κιλά όταν φρουρεί τους νεοσσούς στη φωλιά. Οι Gentoo Penguins είναι τα πιο δειλά είδη πιγκουίνων.

poodle king charles σπανιέλ

Διατροφή Gentoo Penguin

Οι πιγκουίνοι Gentoo είναι ευκαιριακοί τροφοδότες και γύρω από το Falklands είναι γνωστό ότι λαμβάνουν περίπου ίσες αναλογίες ψαριών, καρκινοειδών και καλαμαριών. Οι Gentoo Penguins ζουν κυρίως σε καρκινοειδή όπως το κριλ, με τα ψάρια να αποτελούν μόνο το 15% περίπου της διατροφής.



Συμπεριφορά Gentoo Penguin

Οι ενήλικες Gentoo Penguins επιχειρούν μόνο περίπου 24 χιλιόμετρα (15 μίλια) από την αποικία για να αναζητήσουν τροφή για τους νεοσσούς τους. Κατά μέσο όρο βουτούν βαθύτερα από Πιγκουΐνοι Chinstrap και Adelie πιγκουίνους για να αποφευχθεί ο ανταγωνισμός. Σε αντίθεση με άλλους πιγκουίνους, όπως Adelies , Το Gentoo Penguins μπορεί να βάλει έναν αντικαταστάτη συμπλέκτη αυγών εάν χάσει τον αρχικό συμπλέκτη.

Αναπαραγωγή Gentoo Penguin

Τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, οι Gentoo Penguins γενικά γεννούν δύο αυγά σε απόσταση τριών ημερών μεταξύ τους. Το δεύτερο αυγό είναι συχνά μικρότερο από το πρώτο. Και τα δύο αυγά στη συνέχεια φυλάσσονται με ζήλο από τους γονείς έως ότου εκκολαφθούν περίπου 5 εβδομάδες αργότερα.

Η επιβίωση των νεοσσών εξαρτάται συχνά από τη διαθεσιμότητα τροφής και την έλλειψη αρπακτικών. Εάν το φαγητό είναι ανεπαρκές, οι γονείς θα τροφοδοτήσουν κατά προτίμηση τον ισχυρότερο από τους δύο νεοσσούς που θυσιάζουν το πιο αδύναμο.



Οι νεοσσοί μένουν στη φωλιά για περίπου ένα μήνα, οπότε σχηματίζουν παιδικούς σταθμούς ή «παιδικά», ενώ οι γονείς τους κυνηγούν φαγητό. Μετά από περίπου 3 μήνες (συνήθως τον Ιανουάριο), οι νεοσσοί μεγαλώνουν τα ενήλικα φτερά τους και είναι σε θέση να κατευθυνθούν μόνοι τους.

Αρπακτικοί Gentoo Penguin

Τα αυγά πιγκουίνων Gentoo λαμβάνονται από skuas (θαλασσοπούλια στην οικογένεια Stercorariidae). Οι νεαροί πιγκουίνοι κυνηγούνται από θήκες, καρακάρες (γεράκια), γλάρους φύκια, γιγάντια πέταλα και άγριες γάτες, ενώ τα μεγαλύτερα πουλιά λαμβάνονται με φώκιες λεοπάρδαλης. Οι φωλιές συχνά ισοπεδωθούν από αδιάφορες σφραγίδες ελεφάντων καθώς κινούνται γύρω από τις αποικίες.

Διατήρηση Gentoo Penguin

Εκτιμάται ότι υπάρχουν πάνω από 250.000 ζευγάρια πιγκουίνων gentoo και αναφέρονται ως χαμηλότερος κίνδυνος - Κοντά σε απειλή από την κόκκινη λίστα του 2000 IUCN.