Gaur εικόνες και γεγονότα

Ινδική ΣήμεραΟ Γκάουρ (Bos frontalis) είναι ένας μεγάλος συγγενής της αγελάδας, είναι το ίδιο βοοειδή και είναι το μεγαλύτερο γνωστό άγριο βοοειδές στον πλανήτη - στην πραγματικότητα είναι μεγαλύτερα από βόνασος , νεροβουβαλο , και οι βουβάλια του Ακρωτηρίου. Βρίσκονται στη νότια Ασία και είναι ιδιαίτερα ευάλωτα. Στην πραγματικότητα, αναφέρονται ως απειλούμενα είδη, και εάν δεν γίνουν περισσότερα για να αποφευχθεί η απώλεια πληθυσμού τους, θα απειληθούν σύντομα. Έχουν μια υψηλή κορυφογραμμή στο μέτωπό τους μεταξύ των κέρατων τους και η πλάτη έχει μια κορυφογραμμή που σημειώνεται και ανυψώνεται με το μήκος του σώματός τους να είναι περίπου 250 έως 360 εκατοστά (8-12 πόδια) και συνήθως στέκονται τόσο ψηλά όσο 220 εκατοστά (7,2 πόδια) αν και τα αρσενικά συνήθως είναι ψηλότερα από τα θηλυκά. Έχουν μεγάλα αυτιά, μικρές ουρές που κυμαίνονται κατά μέσο όρο από 70 έως 100 εκατοστά (28-40 ίντσες) και ένα αξιοσημείωτο μοτίβο τριχόπτωσης στην πλάτη τους στα αρσενικά καθώς μεγαλώνουν. Ως ενήλικες έχουν πολύ σκούρο χρώμα, είναι σκούρο καφέ έως μαύρο - και σκουραίνουν με την ηλικία. Τα κεφάλια τους από τα μάτια έως το λαιμό είναι γκρίζο και μερικές φορές ελαφρύτερα, ενώ το ρύγχος τους είναι ανοιχτόχρωμο. Τα πόδια τους, από τα γόνατα προς τα κάτω, είναι λευκά. Οι έφηβοι και οι νεαροί Γαύροι είναι συνήθως ελαφρύτεροι και πιο ανοιχτόχρωμοι, και σταδιακά σκουραίνουν με τη γήρανση. Τα αρσενικά συνήθως ζυγίζουν περίπου 1500 κιλά, με εύρος 1000-1500 να θεωρείται φυσιολογικό (2200 - 3300 lbs), ενώ τα θηλυκά είναι μικρότερα και ελαφρύτερα ζυγίζουν 700 έως 1000 kg (1500-2200 lbs).

Δεδομένου ότι είναι τα βαρύτερα και πιο ισχυρά από όλα τα άγρια ​​βοοειδή, κατέχουν μια ξεχωριστή θέση ως το βόειο άκρο, και ο οικολογικός τους ρόλος παρέχει μια σημαντική πηγή τροφής για μόνο έναν μεγάλο αρπακτικό που είναι γνωστό ότι σκότωσε έναν υγιή ενήλικα - ότι να είσαι τίγρη. Ακόμα και τότε, υπάρχουν περισσότερες περιπτώσεις θανάτων από τίγρεις από τους Γαύρους, από ότι οι Γκάουροι σκοτώθηκαν από τίγρεις. Τα αρσενικά του είδους είναι εξαιρετικά μυώδη και ισχυρά - μπορούν να παράγουν αρκετή δύναμη για να είναι θανατηφόρα σε αρπακτικά ζώα, ανθρώπους και άλλα κατοικίδια βοοειδή που είναι αρκετά ατυχή για να τους προκαλέσουν. Ζουν σε κοπάδια περίπου 30-50 μελών, και κυοφορούν για περίπου 280 ημέρες. Τα κοπάδια συνήθως οδηγούνται από την ηλικιωμένη γυναίκα, ενώ τα αρσενικά είναι συνήθως νομάδες που περιπλανιούνται αναζητώντας γυναίκες. Στην αγέλη οι νέοι συνήθως προστατεύονται έντονα, καθώς τα μεγάλα ενήλικα θηλυκά θα σχηματίσουν έναν κύκλο με κεφάλια και κέρατα στραμμένα προς τα έξω για να προστατεύσουν τους νέους από πιθανή επίθεση από τίγρεις. Μια ασυνήθιστη συμπεριφορά παρατηρήθηκε όταν μια τίγρη ανιχνεύτηκε από ένα κοπάδι, και σχηματίστηκαν με μια αρχαία ανθρώπινη στρατιωτική τακτική που ονομάζεται φάλαγγα, και την οδήγησαν σε μια σταθερή πορεία προς την ατυχή τίγρη ενώ παρατάσσονταν.

Το Binomial Όνομα του Gaur είναι Bos gaurus, και υπάρχουν τέσσερα υποείδη: Bos gaurus laosiensis που βρίσκεται στη Μιανμάρ στην Κίνα, Bos gaurus gaurus (φαίνεται στην εικόνα) που είναι το είδος είδος που βρίσκεται στην Ινδία, Bos gaurus hubbacki που είναι Βρίσκεται στην Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία και είναι το μικρότερο, και τέλος το Bos gaurus frontalis που είναι το εγχώριο Gaur, και είναι πιθανώς ένα υβρίδιο μεταξύ βοοειδών και Gaur. Ο Gaur ανήκει στο γένος Bos, από το οποίο ανήκουν όλα τα άγρια ​​και κατοικίδια βοοειδή. Η Bos ανήκει στην Subfamily Bovinae, η οποία περιλαμβάνει την αντιλόπη, τα βουβάλια, το Voar, το Saola, το Bushback και πολλά άλλα. Το Bovinae ανήκει στην οικογένεια Bovidae, από τα οποία ανήκουν όλα τα βοοειδή, συμπεριλαμβανομένων των κατσικιών, των impalas, των chirus, των gazelles και πολλών άλλων. Το Bovidae ανήκει στο Infraorder Pecora, το οποίο είναι το μεγαλύτερο μέρος των μηρυκαστικών, όπως καμηλοπάρδαλες , ελάφια, ελάφια μόσχου και άλλα. Το Pecora ανήκει στο Suborder of Ruminantia, από το οποίο ανήκουν όλα τα μηρυκαστικά, το οποίο περιλαμβάνει το ελάφι του ποντικιού. Το Ruminantia ανήκει στο Order Artiodactyla, στο οποίο ανήκουν όλα τα ομοιόμορφα οπληφόρα. Το Artiodactyla ανήκει στη Laurasiatheria, από τα οποία περιλαμβάνονται πολλά θηλαστικά σαρκοφάγα και νυχτερίδες . Αυτό βέβαια ανήκει στο Infraclass Eutheria, ή σε όλα τα θηλαστικά του πλακούντα, και αυτό ανήκει στην υποκατηγορία Theria, η οποία είναι όλα τα θηλαστικά με εξαίρεση την Μονομερή .

Ενδιαφέρον γεγονός: Ο Γαύρος κλωνοποιήθηκε το 2001 και έγινε το πρώτο κλωνοποιημένο απειλούμενο είδος, δυστυχώς ο υγιής μόσχος πέθανε λόγω άσχετων αιτιών (δυσεντερία) δύο ημέρες αργότερα.

Η εικόνα είναι του Ινδικού Gaur, από LRBurdak με άδεια υπό GFDL

Λέξεις κλειδιά: λευκό

Το Gaur, ινδικός βίσωνας αναφέρεται ως ευάλωτο (VU), θεωρείται ότι αντιμετωπίζει υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης στην άγρια ​​φύση, στην κόκκινη λίστα απειλούμενων ειδών της IUCN



Χώρες
Μπουτάν , Βιρμανία , Καμπότζη , Κίνα , Ινδία , Λάος , Μαλαισία , Νεπάλ , Ταϊλάνδη και Βιετνάμ
Κατοικημένος σήμερα
Ξηρά σαβάνα , Δάσος , Σαβάνα και Υποτροπικό / Τροπικό ξηρό δάσος
Μερικά γεγονότα για το
Σήμερα

Βάρος ενηλίκων : 825 κιλά (1815 λίβρες)



Μέγιστη διάρκεια ζωής : 26 χρόνια

Γυναικεία ωριμότητα: 590 ημέρες



Ανδρική ωριμότητα: 550 ημέρες

Κυοφορία: 275 ημέρες

pitbull μπόξερ μείγμα μαύρο και άσπρο

Απογαλακτισμός: 137 ημέρες



Μέγεθος απορριμμάτων: 1

Λίτρα ανά έτος: 1

Διάστημα μεταξύ των απορριμμάτων: 634 ημέρες

Βάρος κατά τη γέννηση : 23 κιλά (50,6 λίβρες)

Πηγή: Μια ηλικία , με άδεια υπό DC

Περισσότερα ζώα ξεκινούν με G