Κουκουβάγιες Γκαλαπάγκος

Πηγή εικόνας

Κουκουβάγιες Γκαλαπάγκος

οΚουκουβάγια Γκαλαπάγκοςζει στα νησιά Santa Cruz, Isabela, San Cristóbal και Fernandina αν και λέγεται ότι έχει εξαφανιστεί τώρα στο νησί Floreana λόγω της εισαγωγής του θηλαστικά όπως οι γάτες. Όπως ο ξάδερφος του, το Κουκουβάγια με μικρά αυτιά , είναι σχεδόν εντελώς νυχτερινό και σπάνια εμφανίζεται. Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να καταλάβετε για το Barn Owl είναι ότι εμπίπτουν σε μια εντελώς ξεχωριστή ταξινόμηση της κουκουβάγιας, διαφορετική από οποιονδήποτε άλλο τύπο.

Σε αυτή τη μοναδική οικογένεια περιλαμβάνονται οι κουκουβάγιες, η κουκουβάγια, η κουκουβάγια, η κουκουβάγια και η κουκουβάγια.



Όλα αυτά τα είδη είναι εντός της οικογένειας επιστημονικά γνωστά ως «Tytonidae» (προφέρεται Tie-tawn-e-dee) ή «Barn Owls». Όλες οι άλλες κουκουβάγιες ταξινομούνται στην οικογένεια που είναι γνωστή ως «Strigidae» (προφέρεται Strig-e-dee) ή «True Owls».



όλα λευκά γεροδεμένα προς πώληση

Το Galapagos Barn Owl έχει δίσκο προσώπου σε σχήμα καρδιάς και μεγάλα, σκούρα μάτια. Ο δίσκος προσώπου χρησιμοποιείται για τη συλλογή ήχων από κάτω και για να τους φέρει στα αυτιά, όπως ένα δορυφορικό πιάτο.

Το μέγεθος μιας κουκουβάγιας Barn μπορεί να κυμαίνεται από 32 έως 40 εκατοστά (13 - 16 ίντσες) σε ύψος. Έχουν φτερά περίπου 100 - 125 εκατοστά (39 - 49 ίντσες) και μπορούν να ζυγίσουν μεταξύ 400 - 700 γραμμάρια (14,12 - 24,71 ουγκιές).



Στην εμφάνιση, το Barn Owl είναι μεσαίου μεγέθους, λευκό, με ένα υπόλευκο κάτω μέρος. Το σχήμα καρδιάς είναι επίσης λευκό με καφετί άκρο που διακρίνει το σχήμα της καρδιάς. Η πλάτη τους είναι ένα καστανόχρωμο χρώμα και σημειώνεται με ασπρόμαυρες κηλίδες. Οι κουκουβάγιες με μακριά πόδια και πολύ σκοτεινά μάτια. Τα κεφάλια τους είναι στρογγυλά και δεν έχουν τα «τούφα» αυτιά που μπορεί να δείτε σε άλλες κουκουβάγιες. Υπάρχουν 46 διαφορετικές φυλές του Barn Owl - οι μικρότεροι από αυτούς κατοικούν στα Νησιά Γκαλαπάγκος.

Η κουκουβάγια σιταποθηκών είναι ένα από τα λίγα είδη πουλιών όπου το θηλυκό του είδους είναι πιο «πιο εμφανές» από το αρσενικό. Το θηλυκό έχει ένα πιο κοκκινωπό στήθος που είναι πιο έντονο. Οι κηλίδες μπορεί να σηματοδοτήσουν σε έναν πιθανό σύντροφο την ποιότητα της γυναίκας. Τα θηλυκά με έντονα σημεία έχουν λιγότερες παρασιτικές μύγες και μπορεί να είναι πιο ανθεκτικά στα παράσιτα και τις ασθένειες.



Το Barn Owl έχει εξαιρετική όραση με χαμηλό φωτισμό και μπορεί εύκολα να βρει λεία τη νύχτα. Αλλά η ικανότητά του να εντοπίζει το θήραμα μόνο από τον ήχο είναι η καλύτερη από οποιοδήποτε ζώο που έχει δοκιμαστεί ποτέ. Μπορεί να πιάσει ποντίκια σε απόλυτο σκοτάδι ή κρυμμένα από βλάστηση ή χιόνι. Η συνήθης μέθοδος επίθεσης είναι να αιωρείται πάνω από χωράφια χόρτου, πολύ χαμηλά, ενώ ακούει τις κινήσεις τρωκτικών παρακάτω. Κάθε ένα από τα αυτιά του μπορεί να ακούσει μια διαφορετική γκάμα τόνων και με αυτό η κουκουβάγια μπορεί να «τριγωνίσει» την ακριβή θέση του τρωκτικού παρακάτω, χωρίς να το δει ποτέ! Δεδομένου ότι κάθε αυτί βρίσκεται, στο κεφάλι, σε διαφορετικές τοποθεσίες, η κουκουβάγια μπορεί να δέχεται ήχους στον εγκέφαλό της σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

Οι κουκουβάγιες Galapagos Barn κουκουβάγια και φωλιάζουν σε προεξοχές μέσα σε καταρρέει λάβα. Αν και τα τρωκτικά είναι το προτιμώμενο θήραμά τους, αυτοί οι ευκαιριακοί αρπακτικοί κυνηγούν επίσης ερπετά και άλλα πουλιά. Οι κουκουβάγιες καταπίνουν το θήραμά τους ολόκληρο ή σε μεγάλα κομμάτια. Χωνεύουν τους μαλακούς ιστούς και αναποδογυρίζουν τα άπεπτα μέρη του θηράματος όπως κλίμακες, οστά, φτερά και γούνα ως σβόλους μεγέθους καρυδιού. Με τον καιρό, παραμένουν μόνο τα οστά και τα κρανία και τελικά γίνονται απολιθώματα. Οι κουκουβάγιες Barn αναποδογυρίζουν συνήθως τα σφαιρίδια κοντά στις φωλιές τους και τα μέρη που πετούν.

Οι κουκουβάγιες είναι νυχτερινά ζώα, αν και δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε αυτό το είδος να αναδύεται το σούρουπο ή να είναι ενεργό την αυγή, περιστασιακά να φαίνεται κατά την πτήση κατά τη διάρκεια της πλήρους ημέρας. Η πτήση είναι αθόρυβη, με παλμούς των πτερυγίων που διακόπτονται από την ολίσθηση.

Το Barn Owls θα αναπαράγεται οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του έτους, ανάλογα με την προμήθεια τροφίμων. Σε μια καλή χρονιά, ένα ζευγάρι μπορεί να αναπαράγεται δύο φορές. Φωλιάζουν επίσης σε παλιά κτίρια, σπήλαια και φρεάτια. Το θηλυκό θα γεννήσει 3 έως 6 αυγά (περιστασιακά έως 12) σε διαστήματα 2 ημερών. Τα αυγά έχουν μήκος 38 έως 46 χιλιοστά (1,5 - 1,8 ίντσες) και πλάτος 30 έως 35 χιλιοστά (1,2 - 1,4 ίντσες) και θα επωαστούν για 30 έως 34 ημέρες. Οι νεοσσοί καλύπτονται με λευκό χρώμα και γεννιούνται για περίπου 2 εβδομάδες και εκτρέφονται σε 50 έως 55 ημέρες. Μετά από αυτό, θα παραμείνουν κοντά για μια εβδομάδα περίπου για να μάθουν δεξιότητες κυνηγιού και στη συνέχεια να διασκορπιστούν γρήγορα από την περιοχή φωλιών. Τα νεαρά πουλιά μπορούν να αναπαραχθούν σε περίπου 10 μήνες.

εργαστήριο εργαστηρίου λευκού γερμανικού βοσκού

Οι κουκουβάγιες Barn είναι βραχύβια πουλιά. Οι περισσότεροι πεθαίνουν κατά το πρώτο έτος της ζωής τους, με το μέσο προσδόκιμο ζωής να είναι 1 έως 2 χρόνια στη φύση.

Σε αντίθεση με τον κανονικό ήχο 'κουκουβάγιας' από την οικογένεια 'Strigidae' (Προφέρεται Strig-e-dee και που σημαίνει 'τυπικές κουκουβάγιες' ή 'αληθινές κουκουβάγιες'), το Galapagos Barn Owl έχει μια διακριτική κλήση που μοιάζει με σχέδιο έξω, ουρλιάζοντας.

Αυτοί είναι οι δύο πιο συνηθισμένοι ήχοι, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν 17 διαφορετικοί και ξεχωριστοί φωνητικοί χαρακτήρες Barn Owl ο καθένας με διαφορετικό σκοπό επικοινωνίας.