Bowerbird με αγκαλιά

Το Fower-breasted Bowerbird διανέμεται στη Νέα Γουινέα και τη βόρεια Αυστραλία, όπου κατοικεί στα τροπικά δάση, τα μαγκρόβια, τα δάση της σαβάνας και τις δασικές άκρες. Η διατροφή του αποτελείται κυρίως από σύκα, φρούτα και έντομα. Η φωλιά είναι ένα χαλαρό κύπελλο φτιαγμένο από μικρά μπαστούνια πάνω σε ένα δέντρο. Το ίδιο το bower είναι αυτό τύπου λεωφόρου με δύο πλευρές τοίχων ραβδιών και συνήθως διακοσμημένο με πράσινα μούρα.

Η εικόνα του Fawn-breasted Bowerbird έχει λάβει άδεια βάσει Creative Commons Απόδοση .
Πρωτότυπη πηγή: Δική δουλειά
Συντάκτης: Στάβεν

Το Fawn-breasted Bowerbird ταξινομείται ως Least Concern. Δεν πληροί τις προϋποθέσεις για κατηγορία υψηλότερου κινδύνου. Ευρεία και άφθονα ταξί περιλαμβάνονται σε αυτήν την κατηγορία.



Το Fawn-breasted Bowerbird, Chlamydera cerviniventris είναι ένα μεσαίου μεγέθους, μήκους έως 32 εκατοστών, bowerbird με ένα γκριζωπό καφέ στίγματα λευκό φτέρωμα, ένα μαύρο χαρτόνι, σκούρο καφέ ίριδα, κίτρινο στόμα και ένα πορτοκαλί buff κάτω. Και τα δύο φύλα είναι παρόμοια. Το θηλυκό είναι ελαφρώς μικρότερο από το αρσενικό. Το Fower-breasted Bowerbird διανέμεται στη Νέα Γουινέα και τη βόρεια Αυστραλία, όπου κατοικεί στα τροπικά δάση, τα μαγκρόβια, τα δάση της σαβάνας και τις δασικές άκρες. Η διατροφή του αποτελείται κυρίως από σύκα, φρούτα και έντομα. Περισσότερο



* Το Bowerbird Fawn-breasted, Chlamydera cerviniventris Σημειώστε ότι το Grey Catbird (Dumetella carolinensis) και το Black Catbird (Melanoptila glabrirostris) από την Αμερική και το Abyssinian Catbird (Parophasma galinieri) από την Αφρική είναι άσχετα πουλιά που ανήκουν σε διαφορετικές οικογένειες. Αναφορές - 1. ^ a b Frith, Clifford B. (1991). Φόρσαου, Τζόζεφ. εκδ. Εγκυκλοπαίδεια Ζώων: Πουλιά. Λονδίνο: Merehurst Press. σελ. 228–331. ISBN 1-85391-186-0. Περισσότερο

Fawn-breasted Bowerbird Chlamydera cerviniventris 2009 IUCN Red List Category (όπως αξιολογείται από το BirdLife International - η επίσημη αρχή της κόκκινης λίστας για τα πτηνά για το IUCN): Λιγότερη ανησυχία Αιτιολόγηση Αυτό το είδος έχει πολύ μεγάλο εύρος και, ως εκ τούτου, δεν πλησιάζει τα κατώτατα όρια για το ευάλωτο το κριτήριο μεγέθους εύρους (Έκταση πτώσης 30% μείωση σε δέκα χρόνια ή τρεις γενιές). Περισσότερο



καφέ κόκκινα κουτάβια pitbull μύτης

Το Fower-breasted Bowerbird διανέμεται στη Νέα Γουινέα και τη βόρεια Αυστραλία, όπου κατοικεί στα τροπικά δάση, τα μαγκρόβια, τα δάση της σαβάνας και τις δασικές άκρες. Το Great Bowerbird, είναι ένας κοινός και εμφανής κάτοικος της βόρειας Αυστραλίας. Το Western Bowerbird είναι ένα κοινό Bowerbird στην άνυδρη Κεντρική Αυστραλία και την περιοχή Pilbara της Δυτικής Αυστραλίας. Περισσότερο