Μπλε φτερωτό μακώ

Έχει συνολικό μήκος περίπου 40 cm. Έχει ένα βαρύ μαύρο χαρτόνι, μια μακριά ουρά και ένα κυρίως πράσινο φτέρωμα. Η άνω πλευρά των υπολοίπων και των πρωτογενών καλυμμάτων είναι μπλε, όπως υποδεικνύεται από το κοινό της όνομα. Η κάτω πλευρά των φτερών είναι κιτρινωπή, η άκρη της ουράς, το στέμμα και τα μάγουλα είναι μπλε, και η ουρά και το μικρό έμπλαστρο της κοιλιάς είναι κόκκινα. Η ίριδα είναι κεχριμπάρι. Το Macaw και το Red-bellied Macaw είναι τα μόνα μακώ όπου το γυμνό δέρμα του προσώπου είναι κιτρινωπό, αλλά αυτό συχνά εξασθενεί στο λευκό σε αιχμαλωσία. Σε αντίθεση με το Macaw, το Blue-φτερωτό έχει μια κόκκινη κάτω κοιλιακή χώρα και ένα κόκκινο κάτω μέρος της πλάτης.

Η εικόνα του Macaw με μπλε φτερά έχει λάβει άδεια βάσει Creative Commons Απόδοση-κοινή χρήση όμοια .
Πρωτότυπη πηγή: αρχικά δημοσιεύτηκε στο Flickr ως macaw του Illiger
Συντάκτης: TJ LinPermission (Επαναχρησιμοποίηση αυτού του αρχείου) Αυτή η εικόνα, η οποία δημοσιεύτηκε αρχικά στο Flickr.com, μεταφορτώθηκε στο Commons χρησιμοποιώντας το Flickr bot bot στις 10:18, 19 Φεβρουαρίου 2009 (UTC) από τον Snowmanradio (συζήτηση). Την ημερομηνία αυτή χορηγήθηκε άδεια σύμφωνα με την παρακάτω άδεια. Αυτό το αρχείο διαθέτει άδεια χρήσης με την άδεια Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic. Είστε ελεύθεροι: για κοινή χρήση - για αντιγραφή, διανομή και μετάδοση της εργασίας

Το Macaw με μπλε φτερά ταξινομείται ως Near Threatened (NT), πλησιάζει να προκριθεί ή είναι πιθανό να πληροί τις προϋποθέσεις για απειλούμενη κατηγορία στο εγγύς μέλλον.



Το Blue-φτερωτό Macaw (Primolius maracana), στην πτηνοτροφία πιο γνωστή ως Illiger's Macaw, είναι ένα είδος μακώ που βρίσκεται στην Κεντρική και Ανατολική Νότια Αμερική. Τοποθετήθηκε προηγουμένως στο γένος Ara ή Propyrrhura. Τα Macaws με μπλε φτερά είναι γνωστό ότι φτάνουν σε ηλικία 50-60 ετών. Περισσότερο



Το Illawer's Macaw ή το Blue-φτερωτό Macaw δημιουργεί ένα καλό κατοικίδιο λόγω του μικρού μεγέθους και της υψηλής ευφυΐας του. Ωστόσο, είναι ζωηρά θορυβώδη πουλιά και έτσι θα χρειαστεί ένας γενναιόδωρος χώρος διαβίωσης. Αυτός ο πολύ δραστήριος, περίεργος και διασκεδαστικός μικρός παπαγάλος θα ερευνήσει και θα μασήσει τα πάντα. Οι νεαροί Macaws του Illiger's που μεγαλώνουν με το χέρι κάνουν υπέροχα κατοικίδια. Είναι πολύ προσαρμόσιμα και σχετικά εύκολο στη φροντίδα. Ένα φιλικό και γλυκό μικρό πουλί που μπορεί να χειριστεί πολλοί άνθρωποι. Περισσότερο

Μπλε φτερωτά Macaw στην άγρια ​​φύση Nick Athanas | http://www.antpita.com Μπλε φτερωτά ή Macaws του Illiger που αναζητούν τροφή Arthur Grosset | http: //www.arthurgrosset. Περισσότερο



Γνωρίζατε; Ορισμένοι άγριοι Macaws με μπλε φτερά έχουν προβλήματα με τον καταρράκτη όταν μεγαλώνουν, γεγονός που μειώνει τη ζωή τους λόγω του μειονεκτήματος της μη ικανότητας εντοπισμού φαγητού. Προφίλ ειδών Γένος: Primolius Είδος: μαρακάνα Μέγεθος: Ενήλικο βάρος: 43cm (16,8 in) 265g (9. Περισσότερο

Μπλε φτερωτό μακώ, αλλιώς γνωστό ως ara macao, απομονωμένο σε λευκό φόντο Προβολή εικόνας: 4411 φορές ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Για να εμφανιστεί το όνομά σας με το σχόλιό σας, θα πρέπει να εγγραφείτε / να συνδεθείτε ως Μέλος. Περισσότερο

Το Macaw (Primolius maracana) - επίσης γνωστό ως Macaw με μπλε φτερά - είναι ενδημικό στην ανατολική Βραζιλία, το Mato Grosso στη Βραζιλία, την Παραγουάη και τη βορειοανατολική Αργεντινή. όπου μπορεί να βρεθεί σε παράκτιες δασικές περιοχές έως 3300 πόδια. Μερικές φορές μπορεί να παρατηρηθεί τροφή σε σιτηρά ή αραβόσιτα Η φυσική τους διατροφή αποτελείται από σπόρους, φρούτα, ξηρούς καρπούς και μούρα. Αυτό το μακώ απειλείται στον δικό του βιότοπο καθώς καταστρέφεται από την αποψίλωση των δασών. Περισσότερο



Τα μπλε φτερά Macaws είναι γνωστό ότι φτάνουν σε ηλικία 50-60 ετών. Habitat and food - Το Macaw με μπλε φτερά εμφανίζεται στην ανατολική και νότια Βραζιλία (με έναν υπόλοιπο πληθυσμό βορειοανατολικά), στην ανατολική Παραγουάη και, τουλάχιστον προηγουμένως, στην πολύ βορειοανατολική Αργεντινή. Εμφανίζεται σε αειθαλή και φυλλοβόλα δάση, με προτίμηση για το δασικό δάσος. Τρέφονται κυρίως με σπόρους Cnidoscolus phyllacanthus, Jatropha, Guazuma ulmifolia και τη μη ιθαγενή Melia azederach. Περισσότερο

Στην Αργεντινή, το μπλε φτερωτό Macaw ήταν ευρέως διαδεδομένο στην επαρχία Misiones, με πολλά ιστορικά αρχεία σε διάφορες περιοχές. Στην περιοχή μελέτης μας, το είδος ήταν κοινό μέχρι το 1970. Το μπλε φτερωτό Macaw είναι ένα μεγάλο, θορυβώδες, εμφανές πουλί. Ωστόσο, τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχουν παραχθεί αξιόπιστα αρχεία του είδους στην Αργεντινή. Σε πέντε χρόνια επιτόπιων εργασιών και συνεντεύξεων με τοπικούς ανθρώπους σε πολλούς ιστότοπους σε ολόκληρο το Misiones, δεν καταγράψαμε αυτό το μακώ. Περισσότερο

Μπλε φτερωτό Macaw Κλήσεις στην πτήση Primolius maracana (0:29) Ciro Albano XC39986 11-10-2009, Βραζιλία Blue-φτερωτό Macaw καλεί Primolius maracana (0:13) Andrew Spencer XC47881 27-09-2009, Βραζιλία Blue-winged Macaw καλεί Primolius maracana (0:51) Andrew Spencer XC47882 27-09-2009, Brazil página 1 2005-2010 Xeno-canto Foundation. Περισσότερο

Το Blue-winged Macaw επιτυγχάνει σεξουαλική ωριμότητα μεταξύ 2 και 4 ετών μετά τη γέννησή τους. Τα ενήλικα θηλυκά συνήθως παράγουν δύο αυγά που χρειάζονται περίπου 29 ημέρες για να εκκολαφθούν. Τα νεαρά Macaws με μπλε φτερά μαθαίνουν να πετούν περίπου 11 εβδομάδες μετά την εκκόλαψη. Μένουν με τους γονείς τους για περίπου ένα χρόνο αφού μάθουν να πετούν. Σχετικά λίγες πληροφορίες υπάρχουν για την αναπαραγωγή της στην άγρια ​​φύση, αλλά η εποχή αναπαραγωγής στη βορειοανατολική Βραζιλία είναι προφανώς από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο. Περισσότερο

* Μπλε φτερωτά βίντεο Macaw στο Διαδίκτυο Συλλογή Πουλών * Φωτογραφία αιχμάλωτου Macaw με μπλε κεφάλι * Γκαλερί φωτογραφιών με μπλε φτερά Macaw VIREO * Photo-High Res; Άρθρο tropicalbirding v • d • eMacaws Genus Species (εξαφανίσεις: † δηλώνει ένα είδος που έχει επιβεβαιωθεί ότι έχει εξαφανιστεί, ₴ δείχνει στοιχεία μόνο από υπο-απολιθώματα) Anodorhynchus Glaucous Macaw • Hyacinth Macaw • Lear's Macaw Cyanopsitta Περισσότερο

μπλε εργαστήριο εργαστηρίου

Η απόπειρα με καθαρά αυγά Macaw με μπλε φτερά δοκιμάστηκε την περίοδο αναπαραγωγής 1997-1998, αλλά αυτό συναντήθηκε επίσης με αποτυχία όταν τα αυγά τρώγονταν για άλλη μια φορά, είτε από θηρευτικά θηλαστικά είτε από ένα φίδι. Στην επόμενη αναπαραγωγική περίοδο το υβριδικό ζευγάρι έκανε δύο προσπάθειες φωλιάσματος. Το πρώτο απέτυχε, αλλά τον Δεκέμβριο του 1998, το ζευγάρι έβαλε ένα άλλο συμπλέκτη και οι ερευνητές ξεκίνησαν μια τέταρτη προσπάθεια να κάνουν τα πουλιά να γίνουν νέα. Περισσότερο