Assam macaque εικόνες και γεγονότα

Μακάκος ΑσαμΤο Assam Macaque (Μακάκα assamensis) είναι ένα είδος πρωτεύοντος που ζει στη Νοτιοανατολική Ασία και μπορεί να βρεθεί στην Ινδία, το Βιετνάμ, το Νεπάλ, την Ταϊλάνδη και τη νότια Κίνα. Είναι ένα παμφάγο ζώο που τρέφεται τόσο με τη βλάστηση όσο και με το κρέας - είναι το κρέας εντόμων και άλλων ασπόνδυλων. Είναι σαν τα περισσότερα μακάκια στην εμφάνιση. Ωστόσο, ο χρωματισμός είναι μεσαίου κεχριμπαριού με ελαφρύτερη κοιλιά και κάτω, ενώ το δέρμα τους είναι ένα κοκκινωπό σκούρο μαύρισμα. Πρόσφατα θεωρήθηκαν σε ορισμένες περιοχές ως μειούμενος πληθυσμός, ωστόσο οι αριθμοί παραμένουν υψηλοί. Δυστυχώς, το Assam Macaque αναφέρεται ως σχεδόν απειλούμενο λόγω κυνηγιού και λαθροθηρίας και εκτιμάται ότι έχουν απομείνει μόλις 300 στο Νεπάλ.

Η συμπεριφορά τους συνίσταται σε αναζήτηση τροφής και κοινωνική αλληλεπίδραση μαζί με την περιποίηση και τον ύπνο. Ως ημερήσιο ζώο, μοιάζουν πολύ με εμάς, καθώς κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ενεργά, κάνουν ό, τι κάνουν και τη νύχτα κοιμούνται. Θα ζουν είτε σε δέντρα (που ονομάζεται δενδροκηπευτικά) είτε στο έδαφος (το οποίο ονομάζεται επίγεια), ωστόσο προφανώς έχει προτίμηση για τις πυκνότερες περιοχές και στη συνέχεια είναι συχνότερα σε πυκνά δάση.

Υπάρχουν δύο υποείδη του Assam Macaque:

Το Ανατολικό Ασαμικό Macaque (Macca assamensis assamensis) βρίσκεται γύρω από το Μπουτάν, τη νότια Κίνα, τη βορειοανατολική Ινδία, το Λάος, το Μιανμάρ, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ. Αυτό το υποείδος, αν και διανέμεται ευρέως, απειλείται από την καταστροφή ενδιαιτημάτων και ορισμένοι πληθυσμοί, όπως στο Νεπάλ, βρίσκονται σχεδόν στο τέλος των επιζώντων ορίων τους και στο Νεπάλ αναφέρεται ως απειλούμενο. Στην Ταϊλάνδη, η απώλεια ενδιαιτημάτων αποτελεί επίσης απειλή, και έτσι είναι μια δευτερεύουσα αν και μικρή απειλή κυνηγιού - ωστόσο, δεν επιτρέπεται να κυνηγηθούν, να παγιδευτούν ή να τραυματιστούν στους ναούς. Στη Μιανμάρ κυνηγούν για να φτιάξουν παπούτσια και υποδήματα, ενώ τα δέρματά τους μεταφέρονται στο Θιβέτ για πώληση. Σε συνδυασμό με την απώλεια ενδιαιτημάτων, αυτός ο πληθυσμός αντιμετωπίζει επικείμενη απειλή. Στο Λάος και στο Βιετνάμ η απειλή είναι το κυνήγι οστών για παραγωγή βάλσαμου και κόλλας και παρόλο που δεν χρησιμοποιείται στο Λάος, εξάγεται στο Βιετνάμ με κέρδος λόγω ζήτησης.

Το Western Assamese Macaque (Macca assamensis pelops) βρίσκεται μόνο σε λίγους πληθυσμούς που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο στην Ινδία, το Μπουτάν και επίσης την Κίνα. Υπάρχουν λιγότεροι από 1.000 νεκροί στη φύση και κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.

Και τα δύο υποείδη ανήκουν στο είδος Macca assamensis και το Assam Macaque ανήκει στο Genus Macca. Το Macca περιέχει πολλά διαφορετικά είδη μακάκων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων εξαφανισμένων ορυκτών ειδών. Αυτό το γένος ανήκει στην Subfamily Cercopithecinae, η οποία έχει δώδεκα γένη ζώντων ειδών όπως Ο μαϊμού του Άλλεν , Πόδια μαϊμού , guenons, mangabeys, και πιθανώς περισσότερα. Αυτή η Υποοικογένεια ανήκει στην Οικογένεια Cercopithecidae που ανήκει στην Superfamily Cercopithecoidea, η οποία ονομάζεται Old World Monkeys, τα μέλη περιλαμβάνουν τους Colobus, Langurs, Surilis και Doucs (μαζί με πάρα πολλά περισσότερα για λίστα) είναι μέλη. Αυτό το Superfamily ανήκει στο Parvorder Catarrhini και υπάρχει κάτι πολύ ιδιαίτερο για αυτό το Parvorder. Είμαστε μέλος της Catarrhini, καθώς οι τρεις οικογένειες είναι Cercopithecidae, Hylobatidae και Hominidae (αυτό είναι δικό μας). Εκτός από την κατοχή όλων των Πιθήκων του Παλαιού Κόσμου και των γίβων, περιλαμβάνει επίσης τους Μεγάλους Πίθηκους, όπως Γορίλλας , Ουρακοτάγους , Χιμπατζήδες και Άνθρωποι ( Homo sapiens sapiens ). Η Catarrhini ανήκει στο Infraorder Simiiformes. Το Simiiformes ανήκει στο Suborder Haplorrhini το οποίο περιλαμβάνει όλα όσα έχουν καταχωριστεί μαζί με τα εξαφανισμένα omomyids. Το Haplorrhini ανήκει στο Order Primates, το οποίο έχει ένα άλλο Suborder, το Strepsirrhini, οπότε εκτός από αυτό που έχει αναφερθεί, αυτό περιλαμβάνει και τους μη ταρσιώδεις prosimian όπως οι λεμούριοι. Αυτό οδηγεί στην τάξη των θηλαστικών με τον ακόλουθο τρόπο: Παραγγελία Πρωτεύοντες -> Superorder Euarchontoglires (περιλαμβάνει κουνέλια και αρουραίους) -> Infraclass Eutheria (πλακούντες) -> Subclass Theria (όλα εκτός από μονομερή) -> Mamalia (όλα τα θηλαστικά).

Η Δυτική Ασαμέα Μακάκος μπορεί να εξαφανιστεί μέσα στα επόμενα 50 χρόνια χωρίς σωστή διαχείριση και αποκατάσταση ενδιαιτημάτων.

Το Assam macaque, assamese macaque αναφέρεται ως Vulnerable (VU), θεωρείται ότι αντιμετωπίζει υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης στην άγρια ​​φύση, στην κόκκινη λίστα των απειλούμενων ειδών της IUCN

Χώρες
Μπουτάν , Βιρμανία , Κίνα , Ινδία , Λάος , Νεπάλ , Ταϊλάνδη και Βιετνάμ
Οικότοποι του Μακάκος του Ασαμ
Δάσος και Υποτροπικό / Τροπικό ξηρό δάσος
Μερικά γεγονότα για το
Μακάκος Ασαμ

Βάρος ενηλίκων : 9,1 κιλά (20,02 λίβρες)



Μέγιστη διάρκεια ζωής : 31 χρόνια



Πηγή: Μια ηλικία , με άδεια υπό DC


Περισσότερα ζώα ξεκινούν με Α